mac video converter – Prism 2017

Prism door NCH Software verdiende een plek in onze review van de beste Mac video converters, maar gewoon nauwelijks. Deze applicatie heeft de fundamentele functies die we zoeken, zoals de mogelijkheid om een ​​videobestand te optimaliseren voor een smartphone of een tablet gaming systeem. Het zelfs wordt geleverd met een volledig functionele video-editor. De gebruikersinterface voelt kaal en verouderd. Het ontbreekt ook een aantal handige functies, zoals de mogelijkheid om video’s van het internet geconverteerde bestanden downloaden, branden geconverteerde bestanden op een schijf of zelfs synchroniseren met iTunes. Had NCH onder een van deze functies, Prism zou hebben hoger op onze side-by-side vergelijkingstabel geplaatst.

Overzicht

De applicatie zelf is makkelijk genoeg te navigeren. Langs de bovenkant van de interface vindt u een lint van basisfuncties van de software te vinden. Functies zoals Bestanden toevoegen, Mappen toevoegen en DVD zal een gebruiker niet verwarren. Alle geladen in het programma bestanden worden weergegeven in het middengedeelte van de interface. Het selecteren van een formaat of apparaat voor het afspelen is eveneens eenvoudig. Langs de onderkant van de interface heb je verschillende opties voor het instellen van het nieuwe bestand dat u wilt maken. Prism kleermakers het bestand naar uw wensen op een efficiënte en minimalistische manier.

Net als alle van de video converters voor Mac die we beoordeeld, Prism geeft u een lijst met compatibele apparaten die u kunt een video te optimaliseren. Dit is goed voor zover het gaat. De lijst van compatibele IOS apparaten is volledig, met uitzondering van de laatste generatie apparaten, terwijl de Android aanbod laat veel te wensen over. U kunt alleen Android 480p en 720p Android. Er zijn geen apparaat-specifieke opties voor Android en geen opties ook voor andere vormen van smartphones, zoals Windows Phone. De lijst met compatibele gaming apparaten is ook kort en verzuimt de meest recente generatie van apparaten. Je hoeft alleen maar de mogelijkheid om een ​​bestand te converteren voor weergave op PS3, Xbox 360, PSP en PS Vista.

Misschien wel de meest nuttige aspect van Prism is het feit dat het wordt geleverd met de VideoPad video-editor. Dit is een volledig functionele, als tweede-rate, video-editor die meer functionaliteit dan een van de Mac-video converters we beoordeeld heeft. Het komt compleet met een tijdlijn, een bibliotheek van effecten en overgangen, en de mogelijkheid om een ​​voorbeeld van wat uw video-creatie eruit zal zien voordat u het exporteren.

Als u op zoek bent naar een Mac-video-omzetter met een overzichtelijke en eenvoudige interface die een enkele taak uitvoert, dan Prism is het programma voor u. Echter, als je een applicatie met meer nut dan eenvoudige omzettingen wilt, dan moet je ergens anders kijken.