harde schijf recovery services – Kroll Ontrack 2017

Kroll Ontrack is in bedrijf sinds 1985 en heeft zich een van de leiders op het gebied van professionele harde schijf recovery services gemaakt. Te beginnen met zijn innovatieve software, Ontrack Disk Manager, Kroll is een gevestigde speler in de harde schijf herstel en blijft leider in de PC data recovery. De Ontrack harde schijf data recovery service heeft vier laboratoria in de Verenigde Staten met zoveel drop-off locaties als er UPS winkels. Alle apparaten die u naar Kroll Ontrack worden gratis verzonden via UPS.

Overzicht

Beyond eenvoudige harde schijf herstel, Kroll Ontrack biedt een scala van diensten aan bedrijven, consumenten en de overheid. Je kan net zo goed rekenen op Ontrack ingenieurs om uw gecrashte SQL, Exchange en SharePoint-servers te herstellen. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in andere datadiensten, met inbegrip van tape back-up transfers en gecertificeerde gegevens vernietiging.

In onze klantenservice consistentie test, Kroll Ontrack scoorde 85 procent, wat boven het gemiddelde, maar nog steeds niet te vergelijken met de top data recovery-diensten. In de test, we voordeed als potentiële klanten en vroeg een aantal vragen in anonieme vormen van contact – e-mail, telefoon en live chat. De klantenservice was over het algemeen consequent als het beantwoordt de vragen, maar dat negeerde vragen te vaak om de score in de top-percentiel van onze test.

Toen we contact opgenomen met Kroll Ontrack als reviewers van de harde schijf recovery service, de vertegenwoordiger was niet zo behulpzaam met informatie. We vroegen hen om vragen over hun beleid en praktijken te beantwoorden, en we vroegen hen om een ​​bewijs van cleanroom certificeringen en security audits. Terwijl we een aantal obstakels ervaren in het ontvangen van een antwoord op de vraag, we kregen uiteindelijk de informatie die we nodig hadden. Echter, het duurde weken langer dan andere recovery diensten, die alleen nodig meestal een dag of twee om onze vragen te beantwoorden.

De service eist tot 18 cleanrooms wereldwijd die elk zijn geclassificeerd als ISO 5 klasse 100, dat is de industrie standaard voor gebieden waar de harde schijven worden gewerkt hebben. Toch kunnen we niet bevestigen dat een van de cleanrooms zijn gecertificeerd, omdat de dienst niet het bewijs leveren aan derden. De dienst stelt dat elke werkbank voortdurend gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de ISO-5-normen wordt voldaan, maar je kunt er niet zeker van te zijn zonder bewijs van een certificering door derden.

Een ander nadeel is de bewering dat de dienst heeft SAS 70 Type II-security audit-accreditatie op haar website. SSAE 16 is al lang vervangen door deze vorm van controle, wat betekent dat de service ofwel niet heeft onlangs een SSAE 16 audit van de privacy en beveiliging procedures of de website is vier jaar verouderd.

De grootste kracht van Kroll is in de geschiedenis van de grootste op het gebied van de harde schijf management. Het is deze ervaring waar Ontrack werd opgericht en het bedrijf de volgende world-class data recovery software technologie werd ontwikkeld. Terwijl de klantenservice scoort hoog in onze evaluatie, het ontbreken van bewijs van de cleanroom certificering en een recente security audit leveren is een groot nadeel aan het kiezen van Kroll Ontrack als een harde schijf recovery service.